START
HYRESGÄST
VÅRA FASTIGHETER
OM OSS
KONTAKTA OSS
Cookies
Sajtkarta
Verktummen 3
VÅRA FASTIGHETER - Verktummen 3
Katarinagården på Tideliusgatan
Ett modernt äldreboende

Katarinagården ligger vid Tideliusgatans norra del invid Rosenlundsparken och inrymmer gruppboende för gamla med stort vårdbehov. Två entréer från Tideliusgatan leder in till bostadsvåningarna och byggnaden ansluter i höjd till intilliggande kvarter. Mot öster och Rosenlundsparken bildas en souterrängvåning varifrån man når den gröna uteplatsen, granne med parken. I souterrängvåningen finns bland annat personalutrymmen.

Byggnaden har en enkel form som artikuleras med entrépartier, burspråk och fönsterutformning. Med den ljust gula och grå putsen känns byggnaden lätt och inbjudande. De ljusa kulörerna kommer även igen inne i byggnaden i trapphus, allmänna utrymmen och lägenheter.

På varje plan finns 11 lägenheter. Varje våning har gemensamt kök, matrum, vardagsrum och tvättstuga placerade i centrum. Utanför matrummen finns en generös inglasad balkong. Lägenheterna är enkelsidiga med en yta om drygt 30 kvm och nås från en korridor. Varje lägenhet är försedd med pentry för enklare matlagning och har handikappanpassat duschrum med toalett. Lägenheterna har burspråk med låga fönsterbröstningar för att få både utblick i olika riktningar och rikligt med dagsljus.

Det finns plats för både sömn och umgänge i varje lägenhet. Stor omsorg är lagd på att den inre miljön ska vara så hemlik som möjligt. Det gäller rumslösningar och inte minst val av material. De boende har även möjlighet till egna möbler. Samtidigt är lokalerna utformade för att vårdpersonalen ska få en bra arbetsmiljö.

Lokalhyresgäster
FAKTA
Byggd år
1998
Taxeringsvärde
Specialenhet
Antal lägenheter
55 st
Uthyrbar yta
3 033 kvm
Arkitekt
Ulla Kolb
Förvaltare
Marcus Segerblad
Fastighetsskötare
Jan Bolin
Katarinagården
Katarinagruppens vårdboende på Tideliusgatan.
Läs mer »

Sjöstadsgården
Katarinagruppens hus i Hammarby Sjöstad, ett äldreboende för 2000-talet.
Läs mer »

Hyresgästinfo
Här hittar du som är hyresgäst hos oss svar på de vanligaste frågorna. Här finns även nummer till vår felanmälan och störningsjour.
Läs mer »

Våra bostäder
Förmedling och byten sker enligt ändamålsreglerna i våra stadgar.
Läs mer »